Arıcılık Araştırma Dergisi

ISSN 2146-2720 | Periyot Yılda 2 Sayı | Başlangıç: 2009 | Yayıncı Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü |
Kapak Resmi

599

631

ARICILIK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

APICULTURE RESEARCH INSTITUTE


ISSN: 2146-2720



Arıcılık Araştırma Dergisi,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün  yayın organıdır. Dergi kapsamında arıcılık ve arı ürünleri alanlarında daha önce başka yerlerde yayınlanmamış, özgün, araştırma makaleleri ve derlemeler yayınlanır. Dergi bilimsel ve hakemli bir dergi olup, Haziran ve Aralık aylarında olmak üzere yılda iki kez yayınlanır.


Kapsam:

Arı Genetiği ve Islahı

Koloni Yönetimi

Ana Arı Yetiştiriciliği

Arı Hastalık ve Zararlıları

Apiterapi 

Arı Ürünleri Üretim ve İşleme Teknikleri

Arı Ürünlerinde Gıda Güvenliği

Yöresel Ballar ve Özellikleri

Arıcılık Ekomomisi

Arıcılıkta Mekanizasyon

Entomoloji

Arı- Bitki İlişkisi

Bitkisel Üretimde Tozlaşma


 


Yayın Sahibi / Published by:

Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü adına Müdür / Director of InstituteFeyzullah KONAK

Yazı İşleri Müdürü: Gökhan AKDENİZ



Yayın Türü / Type of Publication :    Yaygın Süreli Yayın / Widely Distributed Periodical  Yayın Dili / Language: Türkçe ve İngilizce / Turkish and English  Hakemli bir dergidir / Peer reviewed journal  Yılda iki kez yayınlanır /  Published two times a year


İletişim Adresi / Publisher Address: 

Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ordu-Ulubey Karayolu 12.Km Dedeli Yerleşkesi (Pk:10) Altınordu/Ordu. TÜRKİYE.


Telefon            : 0452 256 2341-256 2213

Belgegeçer     : 0452 256 2471



Tüm yayın hakları Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne aittir. Yayın içerisindeki her türlü yorum ve değerlendirmeler yazara aittir ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün görüşlerini yansıtmaz.

Cilt 9 - Sayı 2 - Ara 2017
  1. Doğu Karadeniz Bölgesi Arıcılığına Genel Bakış
    Sayfalar 47 - 55
    Ahmet KUVANCI, Fatih YILMAZ, S.Hasan ÖZTÜRK, Feyzullah KONAK, Mücahit BULDAĞ
  2. Ek Beslemede Kullanılan Çinko Sülfatın Arı Sütündeki Çinko Miktarı Üzerine Etkisi
    Sayfalar 63 - 67
    Ümit KARATAŞ, Samet OKUYAN, Ömer YILMAZ
  3. Bal Arılarının (Apis mellifera L.) Sınıflandırılması ve Ekolojik Koşulların Morfolojisi Üzerine Etkisi
    Sayfalar 68 - 77
    Neslihan ÖZSOY TAŞKIRAN, Miray DAYIOĞLU, Dilek KABAKCI
  4. Bazı Ormangülü Ballarının Fenolik İçerik Kompozisyonu
    Sayfalar 40 - 46
    Hüseyin ŞAHİN, Zehra CAN, Sevgi KOLAYLI
  5. Propolisin Antioksidan ve Antiinflamatuvar Etkisi
    Sayfalar 56 - 62
    Hikmet MEMMEDOV, Ozan ALDEMİR, Elvin ALİYEV