Akademik Ziraat Dergisi
Kapak Resmi
ISSN 2147-6403 | Periyot Yılda 2 Sayı | Başlangıç: 2012 | Yayıncı Ordu Üniversitesi | http://dergipark.gov.tr/azd

Akademik Ziraat Dergisi, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından yılda iki kez yayınlanan süreli, uluslararası ve hakemli bir bilimsel dergidir.

Yazışma Adresi:

Ordu Üniversitesi, Ziraat Fakültesi,

Cumhuriyet Yerleşkesi, 52200-Ordu, Türkiye

Tel: +90 452 234 50 10    Fax: +90 452 234 66 32

e-posta: akademikziraat@gmail.com

Akademik Ziraat Dergisi

ISSN 2147-6403 | Periyot Yılda 2 Sayı | Başlangıç: 2012 | Yayıncı Ordu Üniversitesi | http://dergipark.gov.tr/azd
Kapak Resmi

19.555

68.020

Akademik Ziraat Dergisi, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından yılda iki kez yayınlanan süreli, uluslararası ve hakemli bir bilimsel dergidir.

Yazışma Adresi:

Ordu Üniversitesi, Ziraat Fakültesi,

Cumhuriyet Yerleşkesi, 52200-Ordu, Türkiye

Tel: +90 452 234 50 10    Fax: +90 452 234 66 32

e-posta: akademikziraat@gmail.com

Cilt 7 - Sayı 2 - Ara 2018
  1. Piraziz elmasının soğukta muhafaza ve raf ömrü üzerine avg ve aloevera uygulamalarının etkisi
    Sayfalar 121 - 130
    Burhan ÖZTÜRK, Medeni KARAKAYA, Orhan KARAKAYA, Sefa GÜN
  2. Role of the foliar fertilization treatments on quality attributes of sweet cherry fruits (Prunus avium)
    Sayfalar 131 - 136
    Erdal AĞLAR, Onur SARAÇOĞLU
  3. Farklı dönemlerde derimi yapılan hosui asya armut (Pyrus pyrifolia) çeşidinin soğukta muhafaza performansının belirlenmesi
    Sayfalar 137 - 142
    Erdinç BAL
  4. Hıyarlarda salisilik asit uygulaması ile depolama süresinin uzatılması ve kalite kayıplarının azaltılması
    Sayfalar 143 - 150
    Ebrar ALTIKARDEŞ, Mehmet Ali KOYUNCU, Derya ERBAŞ
  5. Derim öncesi putresin uygulamasının 0900 Ziraat kiraz çeşidinin meyve kalitesi üzerine etkileri
    Sayfalar 151 - 156
    Derya ERBAŞ, Mehmet Ali KOYUNCU, Funda ÖZÜSOY, Cemile Ebru ONURSAL
  6. Kavun bitkisinde (Cucumis melo L.) bulunan Aphis gossypii Glover, 1877 (Hemiptera: Aphididae)’nin popülasyon yoğunluğunun belirlenmesi
    Sayfalar 157 - 162
    İsmail ALASERHAT, Adnan CANBAY, Özkan BOZBEK, Işıl ÖZDEMİR
  7. Giresun ilinde yetişen yerel bezelye (Pisum sativum L.) populasyonlarının verim ve verim ögelerinin belirlenmesi
    Sayfalar 163 - 172
    Nuri YILMAZ, Havva Vildan KILINÇ
  8. Salisilik asit uygulamasının aspir (Carthamus tinctorius L.) çeşitlerinin verim ve bazı kalite özelliklerine etkisinin araştırılması
    Sayfalar 173 - 178
    Emrullah CULPAN, Burhan ARSLAN
  9. Effect of light on biosynthesis of alkamide, caffeic acid derivatives and echinacoside in Echinacea purpurea L. callus cultures
    Sayfalar 179 - 184
    Muhammed Akif AÇIKGÖZ, Şevket Metin KARA, Ebru BATI AY, Sedanur ODABAŞ
  10. Azot uygulamalarının ekmeklik buğday çeşitlerinin tane sterol (campesterol, stigmasterol ve betasitosterol) konsantrasyonuna etkisi
    Sayfalar 185 - 190
    Yener Kortan TOSUN, Halil ERDEM, Cabir Çağrı GENCE
  11. Effects of salt stress on germination and seedling growth of different bread wheat (Triticum aestivum L.) cultivars
    Sayfalar 191 - 196
    Fatih ÖNER, Ayşegül KIRLI
  12. Harran Ovası sulamasında tekrar kullanılan drenaj sularının kullanımı ve kalitesi
    Sayfalar 197 - 204
    Ali Rıza ÖZTÜRKMEN, İlknur SÜPÜRKECİ YARMAÇ
  13. Effect of high thermal manipulations in early and late embryogenesis on growth of tibia and femur bones of broilers
    Sayfalar 205 - 210
    Sezai ALKAN, Özgür Barış BİRGÜL
  14. Beyaz ve kahverengi ticari yumurtacı tavuklarda, tavuk yaşı ve kafes katının yumurta dış kalite parametreleri üzerine etkileri
    Sayfalar 211 - 218
    Bayram AKKUŞ, İskender YILDIRIM
  15. Erzincan ili koyunculuk işletmelerinin yapısal özellikleri ve sorunlarının işletme büyüklüğüne göre incelenmesi
    Sayfalar 219 - 226
    Selçuk ÖZYÜREK, Doğan TÜRKYILMAZ, Ülkü DAĞDELEN, Nurinisa ESENBUĞA, Mustafa YAPRAK
  16. Siirt ili kent merkezinde balık eti tüketim yapısı ve tüketicilerin satın alma eğilimlerinin belirlenmesi
    Sayfalar 227 - 236
    Ersin KARAKAYA, Muammer KIRICI, Oğuzhan ÇAM
  17. Ordu ilinde yumurta tüketim bilincinin belirlenmesi
    Sayfalar 237 - 244
    Sezai ALKAN, Sibel DEREBAŞI
  18. Agricultural landscape pattern and agricultural tourism potential of Nevsehir
    Sayfalar 245 - 252
    Aslıhan TIRNAKÇI, Esra ÖZHANCI, Meliha AKLIBAŞINDA
  19. Phenotypic plasticity of ecotypes across habitats
    Sayfalar 245 - 250
    Fatih FAZLIOĞLU
  20. Hazelnut culture in Turkey
    Sayfalar 259 - 266
    Ali İSLAM