Helal Otel Belgeli Otellerdeki Yöneticilerin Sertifikalı Helal Gıda Uygulamalarıyla İlgili Düşünceleri: Beş Yıldızlı Bir Otel Örneği

Züleyhan BARAN [1] , Orhan BATMAN [2] , Mehmet Selami YILDIZ [3]

148 293

Sertifikalı olarak Helal Gıda uygulaması gerçekleştiren Helal Otel Belgeli

otellerde görev yapan farklı departmanlardaki yöneticiler açısından Helal Gıda

uygulamalarının önemi ve mevcut sorun-çözüm ilişkilerinin belirlenmesi

amacıyla yapılan bu çalışmada, sertifikalı olarak Helal Gıda uygulaması

gerçekleştiren yerli bir zincir otelde gerçekleştirilmiştir. Araştırmada nitel

araştırma yöntemi kullanılmış ve araştırma verilerinin elde edilmesinde

derinlemesine görüşme tekniğinden faydalanılmıştır. İşletme müdürü, yiyecekiçecek


departmanı yöneticileri ve otelin gıda mühendisiyle yapılan görüşmeler

keşfedici analiz yaklaşımıyla analiz edilmiştir. Böylelikle sertifikalı olarak Helal

Gıda uygulaması gerçekleştiren bir oteldeki yönetici görüşleri değerlendirilerek

Helal Gıda uygulamaları konusunda izlenebilecek yollar değerlendirilmiştir.

Yapılan görüşmeler neticesinde, yöneticilerin belirttikleri ortak sonuçlar

değerlendirildiğinde; helal gıda uygulamalarının geleneksel kültüre oldukça

uygun olduğu fakat finansal açıdan otele maddi külfet getirmesi sebebiyle

sertifikalandırılamayan ürünler 

için yeni düzenlemeler uyguladıkları 

belirlenmiştir.


Helâl Gıda, Helal Turizm, Helal Gıda Sertifikası
  • ARPACI, Ö. ve Batman, O. (2015). Helal konseptli otel işletmelerinin yüksek ve düşük sezonda algılanan hizmet kalitesinin müşteri sadakati ve müşteri değeri üzerine etkisi. Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi (SOİD), 12(3), 73-86.
Konular İktisadi ve İdari Bilimler
Dergi Bölümü Makaleler
Yazarlar

Yazar: Züleyhan BARAN

Yazar: Orhan BATMAN

Yazar: Mehmet Selami YILDIZ

Bibtex @araştırma makalesi { bartiniibf329762, journal = {Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi}, issn = {1309-954X}, eissn = {2148-2497}, address = {Bartın Üniversitesi}, year = {}, volume = {8}, pages = {455 - 470}, doi = {}, title = {Helal Otel Belgeli Otellerdeki Yöneticilerin Sertifikalı Helal Gıda Uygulamalarıyla İlgili Düşünceleri: Beş Yıldızlı Bir Otel Örneği}, key = {cite}, author = {BARAN, Züleyhan and BATMAN, Orhan and YILDIZ, Mehmet Selami} }
APA BARAN, Z , BATMAN, O , YILDIZ, M . (). Helal Otel Belgeli Otellerdeki Yöneticilerin Sertifikalı Helal Gıda Uygulamalarıyla İlgili Düşünceleri: Beş Yıldızlı Bir Otel Örneği. Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 8 (15), 455-470. Retrieved from http://dergipark.gov.tr/bartiniibf/issue/30498/329762
MLA BARAN, Z , BATMAN, O , YILDIZ, M . "Helal Otel Belgeli Otellerdeki Yöneticilerin Sertifikalı Helal Gıda Uygulamalarıyla İlgili Düşünceleri: Beş Yıldızlı Bir Otel Örneği". Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 8 (): 455-470 <http://dergipark.gov.tr/bartiniibf/issue/30498/329762>
Chicago BARAN, Z , BATMAN, O , YILDIZ, M . "Helal Otel Belgeli Otellerdeki Yöneticilerin Sertifikalı Helal Gıda Uygulamalarıyla İlgili Düşünceleri: Beş Yıldızlı Bir Otel Örneği". Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 8 (): 455-470
RIS TY - JOUR T1 - Helal Otel Belgeli Otellerdeki Yöneticilerin Sertifikalı Helal Gıda Uygulamalarıyla İlgili Düşünceleri: Beş Yıldızlı Bir Otel Örneği AU - Züleyhan BARAN , Orhan BATMAN , Mehmet Selami YILDIZ Y1 - 2018 PY - 2018 N1 - DO - T2 - Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 455 EP - 470 VL - 8 IS - 15 SN - 1309-954X-2148-2497 M3 - UR - Y2 - 2018 ER -
EndNote %0 Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi Helal Otel Belgeli Otellerdeki Yöneticilerin Sertifikalı Helal Gıda Uygulamalarıyla İlgili Düşünceleri: Beş Yıldızlı Bir Otel Örneği %A Züleyhan BARAN , Orhan BATMAN , Mehmet Selami YILDIZ %T Helal Otel Belgeli Otellerdeki Yöneticilerin Sertifikalı Helal Gıda Uygulamalarıyla İlgili Düşünceleri: Beş Yıldızlı Bir Otel Örneği %D 2018 %J Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi %P 1309-954X-2148-2497 %V 8 %N 15 %R %U
ISNAD BARAN, Züleyhan , BATMAN, Orhan , YILDIZ, Mehmet Selami . "Helal Otel Belgeli Otellerdeki Yöneticilerin Sertifikalı Helal Gıda Uygulamalarıyla İlgili Düşünceleri: Beş Yıldızlı Bir Otel Örneği". Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 8 / 15 455-470.