Cilt 4, Sayı 2, Sayfalar 0 - 0 2015-12-22

Ardahan’ın Aromatik Çeçil Peynirlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

Filiz YANGILAR [1]

856 1080

Çalışmamızda Ardahan İlinin yerel satıcılarından 6 adet Çeçil peyniri örneği toplanılarak fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelikleri araştırılmıştır. Örneklerin kurumadde, yağ, kurumadde de yağ, asitlik, pH, tuz, kurumadde de tuz, protein, suda çözünen protein ve olgunlaşma dereceleri sırasıyla %49,43, %5,20, %10,50, %0,55, 5,30, %3,79, %7,66, %27,99, %3,73 ve %13,32 olarak bulunmuştur. Ayrıca total aerobik mezofilik bakteri (TAMB), laktik asit bakteri (LAB in MRS), Staphylococcus aureus, koliform grubu bakteri ve maya-küf sayıları sırasıyla 7,97, 6,96, 3,7, 3,51 ve 3,12 log kob/g olarak tespit edilmiştir. Sonuçlar Ardahan ilinde üretilen ve yaygın olarak tüketilen Çeçil peynirlerinin üretim tekniğinin, kalitesinin ve hijyen şartlarının geliştirilmesi gerektiğini göstermiştir.

Konular
Dergi Bölümü Makaleler
Yazarlar

Yazar: Filiz YANGILAR
E-posta: f_yangilar@hotmail.com

Bibtex @ { bitlisfen264166, journal = {Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi}, issn = {2147-3129}, address = {Bitlis Eren Üniversitesi}, year = {2015}, volume = {4}, pages = {0 - 0}, doi = {10.17798/beufen.04274}, title = {Ardahan’ın Aromatik Çeçil Peynirlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi}, language = {tr}, key = {cite}, author = {YANGILAR, Filiz} }
APA YANGILAR, F . (2015). Ardahan’ın Aromatik Çeçil Peynirlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi. Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 4 (2), 0-0. DOI: 10.17798/beufen.04274
MLA YANGILAR, F . "Ardahan’ın Aromatik Çeçil Peynirlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi". Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 4 (2015): 0-0 <http://dergipark.gov.tr/bitlisfen/issue/25020/264166>
Chicago YANGILAR, F . "Ardahan’ın Aromatik Çeçil Peynirlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi". Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 4 (2015): 0-0
RIS TY - JOUR T1 - Ardahan’ın Aromatik Çeçil Peynirlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi AU - Filiz YANGILAR Y1 - 2015 PY - 2015 N1 - doi: 10.17798/beufen.04274 DO - 10.17798/beufen.04274 T2 - Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 0 VL - 4 IS - 2 SN - 2147-3129-2147-3188 M3 - doi: 10.17798/beufen.04274 UR - http://dx.doi.org/10.17798/beufen.04274 Y2 - 2017 ER -
EndNote %0 Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Ardahan’ın Aromatik Çeçil Peynirlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi %A Filiz YANGILAR %T Ardahan’ın Aromatik Çeçil Peynirlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi %D 2015 %J Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi %P 2147-3129-2147-3188 %V 4 %N 2 %R doi: 10.17798/beufen.04274 %U 10.17798/beufen.04274