Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Kapak Resmi
ISSN 2636-7874 | e-ISSN 2630-6034 | Periyot Yılda 2 Sayı | Başlangıç: 1973 | Yayıncı Çukurova Üniversitesi |


598817be4ea29.png

Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi

ISSN 2636-7874 | e-ISSN 2630-6034 | Periyot Yılda 2 Sayı | Başlangıç: 1973 | Yayıncı Çukurova Üniversitesi |
Kapak Resmi

20.782

82.663


598817be4ea29.png

CTGBD Cilt 33 Sayı 2 Son Sayı
Cilt 33 - Sayı 2 - Ara 1019
  1. 'Robinson' Mandarininin Soğukta Muhafazası Üzerine Anaçların Etkisi
    Sayfalar 1 - 16
    Öznur Didin, Ahmet Erhan Özdemir, Elif Çandır, Mustafa Kaplankıran, Ercan Yıldız
  2. Bazı Sofralık Kayısı Çeşitlerinin Silifke/Mersin Ekolojik Koşullarındaki Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Araştırmalar
    Sayfalar 17 - 22
    Levent Son
  3. The Effect Of Microwave Pre-Treatment Of Ayvalık And Memecik Olive Oils On Fatty Acid Composition And Triacylglycerol Composition
    Sayfalar 23 - 30
    Didar Sevim, Oya Köseoğlu, Yeşim Altunoğlu
  4. Tam Sayılı Doğrusal Programlama Metodu İle Entansif Hayvancılık İşletmesinin Kapasite Planlaması: Konya (Ereğli) Örneği*
    Sayfalar 31 - 46
    Hasan Kara, Abdullah Eroğlu
  5. Adana ve Mersin İllerinin Bazı İlçelerinde Bulunan Kerpiç ve Taş Konutların Mevcut Dururmlarının Saptanması
    Sayfalar 47 - 62
    Özkan Güğercin, Nafi Baytorun, Deniz Levent Koc, Bekir Polat
  6. Doğu Akdeniz Bölgesi (Türkiye) Turunçgil Bahçelerinde Turunçgil Beyaz Kabuklubiti [Parlatoria pergandii Comstock (Hemiptera: Diaspididae)]’nin Yayılış Alanı, Bulaşıklık Oranı Ve Zarar Şekli
    Sayfalar 63 - 72
    Naime Zülal Elekcioğlu
  7. Türkiye'de Çiftçi Koşullarında Örtü Altında Yetiştirilen İki Farklı Biber Çeşidinin Su-Verim İlişkisi
    Sayfalar 73 - 82
    Ahmet Tezcan, Harun Kaman
  8. Protein Çöktürme Yöntemlerinin Karşılaştırılması
    Sayfalar 83 - 92
    Ayça Akyüz, Seda Ersus Bilek
  9. Türkiye’de Organik Hayvancılık İçerisinde Organik Tavukçuluğun Yeri
    Sayfalar 93 - 98
    Fatma Yenilmez, Emine Uruk
  10. Evaluation of Streamflow Simulation By SWAT Model for The Seyhan River Basin
    Sayfalar 99 - 110
    Ahmet İrvem, Ashraf El-Sadek
  11. Bitkisel Protein Kaynakları
    Sayfalar 111 - 126
    Miray Çetiner, Seda Ersus Bilek
  12. Kurutma İşlemlerinin İncirlerin (Ficus Carica L.) Fenolik Bileşikler, Antioksidan Kapasite ve Diğer Önemli Bazı Kalite Kriterleri Üzerine Etkileri
    Sayfalar 127 - 136
    Haşim Kelebek, Sevgin Dıblan, Pınar Kadiroğlu, Osman Kola, Serkan Selli
  13. Seralarda Isı Gereksiniminin Isıtma-Derece-Saat (HDH) Değerlerinden Gidilerek Belirlenmesi
    Sayfalar 137 - 146
    A. Nafi Baytorun, Zeynep Zaimoğlu, Özkan Güğercin
  14. Coğrafi Bilgi Sistemlerini Kullanarak Küçük Havzalarda Hidroelektrik Potansiyelinin Belirlenmesi: Türkiye'de Tahtaköprü Çayı Örneği
    Sayfalar 147 - 156
    Ahmet İrvem, Mustafa Özbuldu
  15. Tarımda İş Kazaları ve Gerekli Önlemler
    Sayfalar 157 - 168
    Özkan Güğercin, A. Nafi Baytorun
  16. Doğu Akdeniz Bölgesi Turunçgil Üretim Alanlarında Turunçgil Psorosis Virüsü (Citrus psorosis, CPsV)’nin Yaygınlığının Araştırılması ve Biyolojik İndeksleme Yöntemi ile Tanılanması
    Sayfalar 169 - 176
    Nuket Onelge, Orhan Bozan, Saime Busra Fidancı
  17. Turunçgil Tristeza Virüs Hastalığı; Türkiye Turunçgil Tarımı İçin Potansiyel Bir Tehlike
    Sayfalar 177 - 188
    Orhan Bozan, Johana Yiceth Medina Gil, Nüket Önelge
Dergi Tarihçesi
Derginin Önceki Adı ISSN eISSN Yıl
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 1973-2015