GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
Kapak Resmi
ISSN 1300-3070 | e-ISSN 1309-6273 | Periyot Yılda 6 Sayı | Başlangıç: 1976 | Yayıncı Gıda Teknolojisi Derneği | http://dergipark.gov.tr/gida

“GIDA / THE JOURNAL OF FOOD” Gıda Bilimi ve Gıda Teknolojisinin tüm alanlarında makaleler yayınlayan uluslararası indekslerde taranan hakemli bir dergidir.


GIDA Dergisi, Gıda Teknolojisi Derneği'nin yayın organıdır. Dergi, yılda 6 kez yayınlanan bilimsel ve hakemli dergiler kategorisindedir. Gıda Dergisi, tarımsal ürünlerin değerlendirilmesi ve kontrolü, bunlardan modern yöntemlerle ürün elde edilmesi, yan ürün ve artıkların gerektiği biçimde değerlendirilmesi, analiz ve kontrollerine ilişkin teknolojik, mikrobiyolojik ve ekonomik sorunların belirlenmesi ve çözüm yolları, beslenme sorunları ve çözüm yollarının kamuoyuna ve kamu kuruluşlarına iletmek ve işbirliğinde bulunmak amacıyla bir yayın organına duyulan gereksinim üzerine ilk kez 1976 yılında yayınlanmaya başlamıştır. Dergi, bu tarihten itibaren düzenli olarak yayınlanmaktadır.


GIDA Dergisi aşağıdaki veritabanlarında indekslenmektedir.

Academic Resource IndexIIJIF
BASE (Bielefeld Academic Search Engine)Index Copernicus (ICV 2015: 54.47)
CAB AbstractsInfobase Index
CABI (CAB Direct)JIFACTOR
CiteFactorJournal Factor
COSMOSJournal Index
CrossRefOCLS WorldCat
DIIFResearch Impact Factor
DOAJ
Scholarsteer
EBSCO Host
Scientific Indexing Services (SIS)
FAO Agris
Scientific World Index (Sciwindex)
Food Science and Technology Abstracts (FSTA)
Scilit
Google Scholar (h- index: 21)TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin
İdealonline

GIDA / THE JOURNAL OF FOOD

ISSN 1300-3070 | e-ISSN 1309-6273 | Periyot Yılda 6 Sayı | Başlangıç: 1976 | Yayıncı Gıda Teknolojisi Derneği | http://dergipark.gov.tr/gida
Kapak Resmi

486.318

1.066.181

“GIDA / THE JOURNAL OF FOOD” Gıda Bilimi ve Gıda Teknolojisinin tüm alanlarında makaleler yayınlayan uluslararası indekslerde taranan hakemli bir dergidir.


GIDA Dergisi, Gıda Teknolojisi Derneği'nin yayın organıdır. Dergi, yılda 6 kez yayınlanan bilimsel ve hakemli dergiler kategorisindedir. Gıda Dergisi, tarımsal ürünlerin değerlendirilmesi ve kontrolü, bunlardan modern yöntemlerle ürün elde edilmesi, yan ürün ve artıkların gerektiği biçimde değerlendirilmesi, analiz ve kontrollerine ilişkin teknolojik, mikrobiyolojik ve ekonomik sorunların belirlenmesi ve çözüm yolları, beslenme sorunları ve çözüm yollarının kamuoyuna ve kamu kuruluşlarına iletmek ve işbirliğinde bulunmak amacıyla bir yayın organına duyulan gereksinim üzerine ilk kez 1976 yılında yayınlanmaya başlamıştır. Dergi, bu tarihten itibaren düzenli olarak yayınlanmaktadır.


GIDA Dergisi aşağıdaki veritabanlarında indekslenmektedir.

Academic Resource IndexIIJIF
BASE (Bielefeld Academic Search Engine)Index Copernicus (ICV 2015: 54.47)
CAB AbstractsInfobase Index
CABI (CAB Direct)JIFACTOR
CiteFactorJournal Factor
COSMOSJournal Index
CrossRefOCLS WorldCat
DIIFResearch Impact Factor
DOAJ
Scholarsteer
EBSCO Host
Scientific Indexing Services (SIS)
FAO Agris
Scientific World Index (Sciwindex)
Food Science and Technology Abstracts (FSTA)
Scilit
Google Scholar (h- index: 21)TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin
İdealonline

Cilt 43 - Sayı 6 - Kas 2018
  1. ATIMLI UV IŞIĞIN BEYAZ ŞAPKALI KÜLTÜR MANTARI (AGARICUS BISPORUS) YÜZEYİNDE LISTERIA MONOCYTOGENES’İN İNAKTİVASYONU ÜZERİNE ETKİLERİ
    Sayfalar 896 - 905
    Gamze KOÇER, Nene Meltem KEKLİK
  2. HİNDİSTAN CEVİZİ EKSTRAKTI İÇEREN SOĞUK KAHVE İÇECEĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE RAF ÖMRÜNÜN BELİRLENMESİ
    Sayfalar 906 - 916
    Davut Karahan, Nene Meltem Keklik
  3. DETERMINATION OF FLAVONOIDS IN CITRUS FIBER AND THE IMPACT OF PROCESSING METHOD ON TOTAL PHENOLIC CONTENT, TOTAL FLAVONOID CONTENT, TOTAL CAROTENOID CONTENT AND OXYGEN RADICAL ABSORBANCE CAPACITY
    Sayfalar 917 - 924
    Ayça Gedikoğlu, Andrew Douglas Clarke, Ingolf Gruen
  4. INVESTIGATION OF SOME WATER SOLUBLE PARAMETERS IN APRICOT FRUIT OF DIFFERENT VARIETIES CULTIVATED
    Sayfalar 925 - 929
    Ahmet BAYSAR, Fikret Karataş
  5. BİYOAKTİF PEPTİTLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
    Sayfalar 930 - 942
    Mustafa Ümit Ünal, Aysun Şener, Kardelen Cemek
  6. Helicobacter pylori ENFEKSİYONUNDA PROBİYOTİKLERİN ROLÜ
    Sayfalar 943 - 956
    Vildan Akdeniz, A. Sibel Akalın, Elif Özer
  7. MICROENCAPSULATION OF BERGAMOT PEEL ESSENTIAL OIL WITH GUM ARABIC AND MALTODEXTRIN BLENDS: STABILITY AND RELEASE CHARACTERISTICS OF THE ESSENTIAL OIL COMPOUNDS
    Sayfalar 957 - 970
    Kübra Sultan Özdemir, Negin Azarabadi, Ayhan Topuz
  8. DETECTION OF GENETICALLY MODIFIED MAIZE IN FOODS AND FEEDSTUFF BY PCR METHODS
    Sayfalar 971 - 983
    melike baran ekinci, Filiz ÖZÇELİK
  9. ŞEKERLEME TEKNOLOJİSİNDE FONKSİYONEL ÜRÜN ÜRETİMİ
    Sayfalar 984 - 1001
    Recep Güneş, İbrahim PALABIYIK, Şefik KURULTAY
  10. PEKTİN; KAYNAKLARI VE EKSTRAKSİYON YÖNTEMLERİ
    Sayfalar 1002 - 1018
    Derya Atalay, Tuğba Türken, Hande Selen Erge
  11. SIVI YUMURTADA ULTRASES TEKNİĞİ KULLANIMININ ÜRÜNÜN BAZI FİZİKSEL VE FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
    Sayfalar 1019 - 1029
    Muhammed Yüceer
  12. KOCAYEMİŞ (DAĞ ÇİLEĞİ-ARBUTUS UNEDO L.) MEYVELİ DONDURMA ÜRETİMİ, FİZİKSEL, KİMYASAL VE DUYUSAL PARAMETRELER AÇISINDAN İRDELENMESİ
    Sayfalar 1030 - 1039
    Doç.Dr. Hatice ŞANLIDERE ALOĞLU, Yeşim Gökgöz, Müzeyyen Bayraktar
  13. ERİK VE ELMA SUYUNUN TAVUK ETİ MARİNASYONUNDA KULLANILMASI
    Sayfalar 1040 - 1052
    Aydın Erge, Kevser Cin, Ezgi Şeker
  14. OKRATOKSİN A'NIN EKMEKTE BULUNMA MİKTARINDA FERMANTASYON VE PİŞİRMENİN ETKİSİ
    Sayfalar 1053 - 1060
    Işıl VAR, Özlem ATASEVER SAVAŞ, Selin SAĞLAM, Okşan Uçkun
  15. Zymomonas mobilis LEVANSUKRAZ ENZİMİNİN LEVAN ÜRETİMİNDE KULLANILMASI
    Sayfalar 1061 - 1074
    Güler SÖZGEN, Gökçenaz ÖZDOĞAN, Burcu KAPLAN TÜRKÖZ
  16. ÖN İŞLEMSİZ DONMUŞ DEPOLANAN (-22± 1 ºC) HAMSİ (Engraulis encrasicolus, Linnaeus 1758) VE PALAMUT (Sarda sarda, Bloch 1793) BALIKLARININ DUYUSAL, BESİNSEL, KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ
    Sayfalar 1075 - 1090
    BENGUNUR ÇORAPCI
  17. MILK JAM OR DULCE DE LECHE: PHYSICOCHEMICAL CHARACTERIZATION
    Sayfalar 1091 - 1099
    ZERRİN YÜKSEL ÖNÜR
  18. FARKLI TİP VE DÜZEYLERDE HİDROKOLLOİD KULLANIMININ SUFLE KEK KALİTESİNE ETKİSİ
    Sayfalar 1100 - 1115
    Büşra Çınar, Halef Dizlek