GIDA
Kapak Resmi
ISSN 1300-3070 | e-ISSN 1309-6273 | Periyot Yılda 6 Sayı | Başlangıç: 1976 | Yayıncı Gıda Teknolojisi Derneği | http://dergipark.gov.tr/gida

“GIDA / THE JOURNAL OF FOOD” Gıda Bilimi ve Gıda Teknolojisinin tüm alanlarında makaleler yayınlayan uluslararası indekslerde taranan hakemli bir dergidir.


GIDA Dergisi, Gıda Teknolojisi Derneği'nin yayın organıdır. Dergi, yılda 6 kez yayınlanan bilimsel ve hakemli dergiler kategorisindedir. Gıda Dergisi, tarımsal ürünlerin değerlendirilmesi ve kontrolü, bunlardan modern yöntemlerle ürün elde edilmesi, yan ürün ve artıkların gerektiği biçimde değerlendirilmesi, analiz ve kontrollerine ilişkin teknolojik, mikrobiyolojik ve ekonomik sorunların belirlenmesi ve çözüm yolları, beslenme sorunları ve çözüm yollarının kamuoyuna ve kamu kuruluşlarına iletmek ve işbirliğinde bulunmak amacıyla bir yayın organına duyulan gereksinim üzerine ilk kez 1976 yılında yayınlanmaya başlamıştır. Dergi, bu tarihten itibaren düzenli olarak yayınlanmaktadır.


GIDA Dergisi aşağıdaki veritabanlarında indekslenmektedir.

Academic Resource IndexIIJIF
BASE (Bielefeld Academic Search Engine)Index Copernicus (ICV 2015: 54.47)
CAB AbstractsInfobase Index
CABI (CAB Direct)JIFACTOR
CiteFactorJournal Factor
COSMOSJournal Index
CrossRefOCLS WorldCat
DIIFResearch Impact Factor
DOAJ
Scholarsteer
EBSCO Host
Scientific Indexing Services (SIS)
FAO Agris
Scientific World Index (Sciwindex)
Food Science and Technology Abstracts (FSTA)
Scilit
Google Scholar (h- index: 21)TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin
İdealonline

GIDA

ISSN 1300-3070 | e-ISSN 1309-6273 | Periyot Yılda 6 Sayı | Başlangıç: 1976 | Yayıncı Gıda Teknolojisi Derneği | http://dergipark.gov.tr/gida
Kapak Resmi

496.309

1.107.251

“GIDA / THE JOURNAL OF FOOD” Gıda Bilimi ve Gıda Teknolojisinin tüm alanlarında makaleler yayınlayan uluslararası indekslerde taranan hakemli bir dergidir.


GIDA Dergisi, Gıda Teknolojisi Derneği'nin yayın organıdır. Dergi, yılda 6 kez yayınlanan bilimsel ve hakemli dergiler kategorisindedir. Gıda Dergisi, tarımsal ürünlerin değerlendirilmesi ve kontrolü, bunlardan modern yöntemlerle ürün elde edilmesi, yan ürün ve artıkların gerektiği biçimde değerlendirilmesi, analiz ve kontrollerine ilişkin teknolojik, mikrobiyolojik ve ekonomik sorunların belirlenmesi ve çözüm yolları, beslenme sorunları ve çözüm yollarının kamuoyuna ve kamu kuruluşlarına iletmek ve işbirliğinde bulunmak amacıyla bir yayın organına duyulan gereksinim üzerine ilk kez 1976 yılında yayınlanmaya başlamıştır. Dergi, bu tarihten itibaren düzenli olarak yayınlanmaktadır.


GIDA Dergisi aşağıdaki veritabanlarında indekslenmektedir.

Academic Resource IndexIIJIF
BASE (Bielefeld Academic Search Engine)Index Copernicus (ICV 2015: 54.47)
CAB AbstractsInfobase Index
CABI (CAB Direct)JIFACTOR
CiteFactorJournal Factor
COSMOSJournal Index
CrossRefOCLS WorldCat
DIIFResearch Impact Factor
DOAJ
Scholarsteer
EBSCO Host
Scientific Indexing Services (SIS)
FAO Agris
Scientific World Index (Sciwindex)
Food Science and Technology Abstracts (FSTA)
Scilit
Google Scholar (h- index: 21)TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin
İdealonline

Cilt 44 - Sayı 1 - Şub 2019
  1. KIRINIM PENCERELİ KURUTMA VE SICAK HAVA AKIMINDA KURUTMA İŞLEM ŞARTLARININ KUŞBURNU TOZLARININ FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
    Sayfalar 1 - 9
    İsmail Tontul, Emrah Eroğlu, Ayhan Topuz
  2. VURGULU ELEKTRİK ALAN TEKNİĞİNİN NATÜREL ZEYTİNYAĞININ ÜRETİM VERİMİ İLE KİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
    Sayfalar 10 - 21
    Recep Güneş, Şefik Kurultay, Ümit Geçgel
  3. DETERMINATION OF VOLATILE COMPONENTS AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF ESSENTIAL OIL OBTAINED FROM KASTAMONU GARLIC BY MICROWAVE-ASSISTED CLEVENGER SYSTEM
    Sayfalar 22 - 30
    Özge Süfer, Fuat Bozok
  4. MEYVE VE SEBZELERDE HASAT SONRASI FUNGAL HASTALIKLARIN ANTAGONİSTİK MAYALAR İLE BİYOKONTROLÜ
    Sayfalar 31 - 49
    Bilal Ağırman, Meltem Necla Akalın, Hüseyin Erten
  5. TÜRKİYE’DE TÜKETİLEN KÜLTÜR BALIKLARINDA BESİN DEĞERİ VE YAĞ ASİDİ BAKIMINDAN FARKLILIKLAR
    Sayfalar 50 - 59
    Ayşe ÖZYILMAZ
  6. EFFECTS OF SOME EDIBLE COATING ON QUALITY OF READY-TO-EAT AMASYA APPLES
    Sayfalar 60 - 70
    Şeyda Karagöz, Aslıhan Demirdöven
  7. DETERMINATION OF OPINIONS ON PLANT AND ANIMAL BASED NUTRITION OF STUDENTS IN A FOUNDATION UNIVERSITY, AND EVALUATION OF RESULTS FOR FOOD SUSTAINABILITY
    Sayfalar 71 - 85
    Arzu Durukan, AÇELYA GÜL
  8. COMPARISION OF THE ANTIOXIDANT ACTIVITY AND HYDROXYMETHYLFURFURAL (HMF) LEVELS IN HONEY TAKEN FROM HIVES AND MARKETS
    Sayfalar 86 - 92
    Serap ÜNÜBOL AYPAK, Aslıhan İnci, Sema Bakırcı, Evrim Dereli Fidan, Mert Soysal
  9. CONTINUOUS ETHANOL FERMENTATION FROM CAROB POD EXTRACT MEDIUM AT DIFFERENT HYDRAULIC RESIDENCE TIME (HRT)
    Sayfalar 93 - 103
    Ercan Yatmaz
  10. ÇÖREK OTU BALI KULLANIMI İLE FONKSİYONEL SET TİPİ YOĞURT ÜRETİMİ
    Sayfalar 104 - 117
    Özge Duygu OKUR, Feyza Nur DAYIOĞLU, Merve DUMAN, Pınar KÖTEN
  11. ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN PROBİYOTİK BİLGİ DÜZEYİ VE TÜKETİM DURUMLARININ BELİRLENMESİ
    Sayfalar 118 - 130
    Tuba Eda ARPA ZEMZEMOĞLU, ELANUR ULUDAĞ, SEVDA UZUN
  12. GIDALARDA AKILLI AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ VE GÜNCEL UYGULAMALAR
    Sayfalar 131 - 142
    Hilal Şahin Nadeem, Dilara Konuk Takma
  13. THERMAL PROPERTIES AND ESTIMATED GLYCEMIC INDEX OF DIFFERENT COMPOSITE FLOURS AND THEIR GLUTEN-FREE BREAD MAKING PERFORMANCES
    Sayfalar 143 - 152
    Aslı Yıldırım, Hilal Şahin Nadeem
  14. YAZILI, GÖRSEL VE SOSYAL MEDYADA GIDA İLE İLGİLİ BİLGİ KİRLİLİĞİNİN HALKIN GIDA TERCİHİ ÜZERİNE ETKİLERİ
    Sayfalar 153 - 162
    KÜBRA SAĞLAM, TUNCAY GÜMÜŞ
  15. LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN SÜT TÜKETİM ALIŞKANLIKLARININ VE DAVRANIŞLARININ BELİRLENMESİ
    Sayfalar 163 - 172
    Murat Emre TERZİOĞLU, İHSAN BAKIRCI
  16. THE EFFECTS OF COOKING METHODS ON THE PROPERTIES OF BEEF LONGISSIMUS DORSI
    Sayfalar 173 - 183
    çiğdem aşçıoğlu, Ramazan ŞEVİK