Year 2016, Volume 30, Issue 30, Pages 103 - 114 2016-06-01

GASTRONOMİ TURİZMİNE YÖNELİK İLGİ VE HATAY MUTFAĞININ FARKINDALIK DÜZEYİ: ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ÖRNEĞİ

Hürriyet ÇİMEN [1] , Arzu KILIÇ [2] , Derya BAYKAL [3]

411 0

Son yıllarda ilgi görmekte olan gastronomi turizmi destinasyon pazarlamada ve markalaşmada önemsenen araçlardan biridir. Genellikle turistler hangi destinasyona giderse gitsin yöresel lezzetleri tatmayı ihmal etmemektedir. Bu doğrultuda mutfağı zengin olan Hatay ilinin gastronomi açısından, üzerinde yeterince çalışılmamış gençlerin görüşlerinin alınması önemli bir veri olacaktır. Bu nedenle üniversite öğrencilerinden oluşan örneklem üzerinde anket uygulanarak tatil motivasyonları ve Hatay mutfağı deneyimleri sorulmuştur. Elde edilen bulgulara göre, Hatay mutfağında yer alan ürünlerin tatma düzeyleri tespit edilmiştir. Bunun yanında tatil motivasyonu olarak gastronomi turizminin önemi belirlenmiştir. Yapılan fark ve ilişki testleri sonucunda bireysel özelliklere göre tatil motivasyonlarında fark bulunmuştur. Diğer yandan gastronomi turizmi ile spor, deniz, doğa ve tarihi yerlere yapılan turizm arasında yüksek düzeyde pozitif yönlü ilişki bulunmuştur.
Subjects
Journal Section Articles
Authors

Author: Hürriyet ÇİMEN

Author: Arzu KILIÇ

Author: Derya BAYKAL

Bibtex @ { kdeniz260648, journal = {Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi}, issn = {1308-6200}, address = {Kültür Ajans}, year = {2016}, volume = {30}, pages = {103 - 114}, doi = {10.17498/kdeniz.16490}, title = {GASTRONOMİ TURİZMİNE YÖNELİK İLGİ VE HATAY MUTFAĞININ FARKINDALIK DÜZEYİ: ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ÖRNEĞİ}, key = {cite}, author = {ÇİMEN, Hürriyet and KILIÇ, Arzu and BAYKAL, Derya} }
APA ÇİMEN, H , KILIÇ, A , BAYKAL, D . (2016). GASTRONOMİ TURİZMİNE YÖNELİK İLGİ VE HATAY MUTFAĞININ FARKINDALIK DÜZEYİ: ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ÖRNEĞİ. Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi, 30 (30), 103-114. DOI: 10.17498/kdeniz.16490
MLA ÇİMEN, H , KILIÇ, A , BAYKAL, D . "GASTRONOMİ TURİZMİNE YÖNELİK İLGİ VE HATAY MUTFAĞININ FARKINDALIK DÜZEYİ: ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ÖRNEĞİ". Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi 30 (2016): 103-114 <http://dergipark.gov.tr/kdeniz/issue/24635/260648>
Chicago ÇİMEN, H , KILIÇ, A , BAYKAL, D . "GASTRONOMİ TURİZMİNE YÖNELİK İLGİ VE HATAY MUTFAĞININ FARKINDALIK DÜZEYİ: ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ÖRNEĞİ". Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi 30 (2016): 103-114
RIS TY - JOUR T1 - GASTRONOMİ TURİZMİNE YÖNELİK İLGİ VE HATAY MUTFAĞININ FARKINDALIK DÜZEYİ: ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ÖRNEĞİ AU - Hürriyet ÇİMEN , Arzu KILIÇ , Derya BAYKAL Y1 - 2016 PY - 2016 N1 - doi: 10.17498/kdeniz.16490 DO - 10.17498/kdeniz.16490 T2 - Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi JF - Journal JO - JOR SP - 103 EP - 114 VL - 30 IS - 30 SN - 1308-6200- M3 - doi: 10.17498/kdeniz.16490 UR - https://doi.org/10.17498/kdeniz.16490 Y2 - 2019 ER -
EndNote %0 Black Sea GASTRONOMİ TURİZMİNE YÖNELİK İLGİ VE HATAY MUTFAĞININ FARKINDALIK DÜZEYİ: ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ÖRNEĞİ %A Hürriyet ÇİMEN , Arzu KILIÇ , Derya BAYKAL %T GASTRONOMİ TURİZMİNE YÖNELİK İLGİ VE HATAY MUTFAĞININ FARKINDALIK DÜZEYİ: ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ÖRNEĞİ %D 2016 %J Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi %P 1308-6200- %V 30 %N 30 %R doi: 10.17498/kdeniz.16490 %U 10.17498/kdeniz.16490
ISNAD ÇİMEN, Hürriyet , KILIÇ, Arzu , BAYKAL, Derya . "GASTRONOMİ TURİZMİNE YÖNELİK İLGİ VE HATAY MUTFAĞININ FARKINDALIK DÜZEYİ: ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ÖRNEĞİ". Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi 30 / 30 (June 2016): 103-114. https://doi.org/10.17498/kdeniz.16490