Cilt: 5 -
Sayı: 2
1.283 |
4.054
İçindekiler
-
Derleme
-
Araştıma
-
Büyükbaş Hayvan Barınaklarındaki Gübrelikler ve Su Kaynaklarına Olan Durumlarının İncelenmesi
/ Sayfalar: 1-9
Mehmet ÇAYIR, Atılgan ATILGAN, Hasan ÖZ
-
Bazı Toprak Özelliklerine Ait Yersel Degisimin Jeoistatistiksel Yöntemlerle Belirlenmesi
/ Sayfalar: 10-22
Bülent TURGUT, Taşkın ÖZTAŞ
-
Hasat Sonrası Putresin ve Salisilik Asit Uygulamalarının Kirazın Soğukta Muhafazası Üzerine Etkisi
/ Sayfalar: 23-31
Erdinç BAL
-
Türkiye’de 1980 – 2009 Arasında Tescil Edilmiş Bazı Pamuk Çeşitlerinde Lif Kalite Özellikleri Yönünden Genetik İlerlemenin Belirlenmesi
/ Sayfalar: 32-40
Yaşar AKIŞCAN
-
In vitro Koşullarda Colt (Prunus avium X Prunus psudocerasus) Kiraz Anacının Sürgün Gelişimi, Klorofil ve Mineral Madde İçeriği Üzerine Tuz Stresinin Etkisi
/ Sayfalar: 41-48
Ş. Evrim ARICI, Figen ERASLAN
-
Somatik Hücre Sayısının Verici İneklerde Embriyo Kalitesine Olan Etkisi
/ Sayfalar: 49-55
Kurtuluş GÖK, Tugay AYAŞAN, Aysun TEKGÜL, Hatice HIZLI, Emel KARAKOZAK, Ugur KARA, Serdal ÇOBAN, Hasan MUTLU, Mansur Seymen SEĞMENOĞLU
-
Ankara Ekolojik Kosullarında Farklı Azot Dozlarının Aspir (Carthamus tinctorius L.) Bitkisinde Verim ve Verim Unsurları Üzerine Etkisi
/ Sayfalar: 56-64
Duran KATAR, Yusuf ARSLAN, İlhan SUBAŞI
-
Kireçli Bir Toprakta Yetiştirilen Nohut ve Buğdayın Gelişimi ve Mineral Beslenmesi Üzerine Termik Santral Uçucu Külünün Etkisi
/ Sayfalar: 65-72
İbrahim ERDAL, Melahat ÖZKUL, Gamze YAVUZ, Zeliha KÜÇÜKYUMUK
-
Farklı Gamma Işını Dozlarının Ekmeklik Buğdayda Fide Gelişimi Üzerine Etkisi
/ Sayfalar: 73-80
Murat OLGUN, Nazife Gözde AYTER, İmren KUTLU, Zekiye BUDAK BAŞÇİFTÇİ
-
Buğday (Triticum aestivum L.) ve Arpanın (Hordeum vulgare L.) Orta Anadolu Bölgesi’ndeki Üretim Potansiyeli
/ Sayfalar: 81-92
Murat OLGUN, Saffet ERDOĞAN, İmren KUTLU, Nazife Gözde AYTER, Zekiye BUDAK BAŞÇİFTÇİ
-
Eskisehir’de Bodur Fasulye ile Karısık Ekilen Seker Mısırında Farklı Ekim Düzenlemelerinin Verim ve Verim Ögelerine Etkileri
/ Sayfalar: 93-102
Zekiye BUDAK BAŞÇİFTÇİ, Engin KINACI
-
Adıyaman İlinde Yetiştirilen ‘Hicaznar’ Nar Çeşidinin Depolama Sürecindeki Kalite Değişiminin Belirlenmesi
/ Sayfalar: 103-111
Fatih ŞEN, Deniz EROĞUL
-
Gamay Üzüm Çeşidine Ait Kallus Kültürlerinde Fenolik Bileşikler ile α-Tokoferol Üretiminin Artırılması: Potansiyel Bir Elisitör Olarak UV-C
/ Sayfalar: 112-122
Emine Sema ÇETİN