Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
Cover Image
ISSN 1304-7590 | e-ISSN 2548-0871 | Period Tri-annual | Founded: 2004 | Publisher Sidas Medya Ajans Tanıtım Danışmanlık Ltd. Şti. | http://www.soidergi.com.tr/

Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, turizm sektöründe çalışan yönetici, akademisyen ve araştırmacılar arasında iletişimi ve işbirliğini sağlamayı ve artırmayı, turizm ve turizm işletmeciliği ile ilgili yeni düşüncelerin sunulduğu, karşılaşılan sorunların ve çözüm önerilerinin tartışıldığı bir platform oluşturmayı ve turizm sektöründe çalışan üst ve orta kademe yöneticileri genel yönetim ve turizm işletmeleri yönetimi alanındaki gelişmelerle ilgili bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.

Belirtilen amaçlar doğrultusunda SOİD’in yayın ilkeleri aşağıda sıralanmıştır:

  • SOID dört ayda bir olmak üzere yılda üç kez yayımlanır,

  • Yayın dili Türkçe ve İngilizce’dir,

  • Dergide bilimsel nitelikli makaleler yayımlanır ve ampirik (uygulamalı/deneysel) araştırmalara öncelik verilir. Ayrıca turizm sektörü temsilcilerinin görüşleri ve turizm sektörü ile ilgili inceleme dosyaları da yayımlanır,

  • Makalelerde yer alan görüşlerin sorumluluğu tamamen yazar(lar)a aittir,

  • Yayımlanmak üzere SOID’e gönderilen çalışmalar daha önce hiçbir dergide yayınlanmamış olmalıdır,

  • SOİD’e gönderilen çalışmalar tamamen bilimsel etik kurallarına uyularak hazırlanmış olmalıdır,

    SOİD’e gönderilen çalışmalar iThenticate programı kullanılarak intihale karşı incelenmektedir.

  • Yayımlanan makalelere ilişkin tüm telif hakları dergiye aittir,

  • Yazarlara makaleleri için herhangi bir telif ücreti veya başka bir isim altında ödeme yapılmaz. Dergiye çalışma gönderen yazarlar bu tür taleplerde bulunmamayı kabul etmiş sayılırlar.



Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi

ISSN 1304-7590 | e-ISSN 2548-0871 | Period Tri-annual | Founded: 2004 | Publisher Sidas Medya Ajans Tanıtım Danışmanlık Ltd. Şti. | http://www.soidergi.com.tr/
Cover Image

71.503

165.216

Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, turizm sektöründe çalışan yönetici, akademisyen ve araştırmacılar arasında iletişimi ve işbirliğini sağlamayı ve artırmayı, turizm ve turizm işletmeciliği ile ilgili yeni düşüncelerin sunulduğu, karşılaşılan sorunların ve çözüm önerilerinin tartışıldığı bir platform oluşturmayı ve turizm sektöründe çalışan üst ve orta kademe yöneticileri genel yönetim ve turizm işletmeleri yönetimi alanındaki gelişmelerle ilgili bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.

Belirtilen amaçlar doğrultusunda SOİD’in yayın ilkeleri aşağıda sıralanmıştır:

  • SOID dört ayda bir olmak üzere yılda üç kez yayımlanır,

  • Yayın dili Türkçe ve İngilizce’dir,

  • Dergide bilimsel nitelikli makaleler yayımlanır ve ampirik (uygulamalı/deneysel) araştırmalara öncelik verilir. Ayrıca turizm sektörü temsilcilerinin görüşleri ve turizm sektörü ile ilgili inceleme dosyaları da yayımlanır,

  • Makalelerde yer alan görüşlerin sorumluluğu tamamen yazar(lar)a aittir,

  • Yayımlanmak üzere SOID’e gönderilen çalışmalar daha önce hiçbir dergide yayınlanmamış olmalıdır,

  • SOİD’e gönderilen çalışmalar tamamen bilimsel etik kurallarına uyularak hazırlanmış olmalıdır,

    SOİD’e gönderilen çalışmalar iThenticate programı kullanılarak intihale karşı incelenmektedir.

  • Yayımlanan makalelere ilişkin tüm telif hakları dergiye aittir,

  • Yazarlara makaleleri için herhangi bir telif ücreti veya başka bir isim altında ödeme yapılmaz. Dergiye çalışma gönderen yazarlar bu tür taleplerde bulunmamayı kabul etmiş sayılırlar.



Volume 15 - Issue 3 - Dec 2018
  1. Editörden
    Pages 1 - 1
    Muammer Mesci
  2. TURİZM DESTİNASYONLARINDA SÜRDÜRÜLEBİLİR GELİŞİM: GÖYNÜK YEREL TURİZM PAYDAŞLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
    Pages 489 - 505
    Serkan Şengül, İsa Bayhan, Rahmi YÜCEL
  3. TURİSTİK DESTİNASYONLARDA YEREL HALK VE TURİST GÖZÜNDEN TAŞIMA KAPASİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ: ESKİŞEHİR ÖRNEĞİ
    Pages 506 - 522
    İLKER KILIÇ, Cihan SEÇİLMİŞ
  4. Akademik Disiplin Olarak Gastronomi: Kavramsal Bir Çalışma
    Pages 523 - 537
    Faruk Seyitoğlu, Osman Çalışkan
  5. Şehir Markası Oluşturma Süreci ve Nevşehir’in Markalaşmasının Değerlendirilmesi
    Pages 538 - 559
    Duygu EREN, İrem BOZKURT
  6. Yönetsel Destek Algısının İşten Ayırma Niyeti Üzerine Etkisinde Ücret ve Ek Gelirlerin Düzenleyici Rolü: Konaklama İşletmeleri Örneği
    Pages 560 - 580
    Ferda Üstün
  7. Turizm İşletmelerinde Kırılganlıklar: Karşılaştırmalı Bir Analiz
    Pages 581 - 589
    Ece Doğantan, Meryem Akoğlan Kozak
  8. Analysis of the Customer Experiences with Netnographic Investigation: A Cappadocia Region Five-Star Hotels Case
    Pages 590 - 602
    Fatoş ÖZKAN ERCİYAS, Mehmet Selami YILDIZ
  9. Sürdürülebilir Turizmin Gelişimine Yönelik Yerel Halkın Tutumlarını İncelemeye İlişkin Bir Araştırma: Akçakoca Destinasyonu
    Pages 603 - 619
    Zülkif DAĞLI
  10. Farklı Müfredat Programlarıyla İngilizce Öğrenen Lisans Turizm Öğrencilerinin İngilizce Öz Yeterlilik İnançlarının Karşılaştırılması
    Pages 620 - 638
    Kamil UNUR
  11. Yiyecek İçecek Endüstrisinin Finansal Performansının Analizi: Türkiye ve Avrupa Ülkeleri Karşılaştırması
    Pages 639 - 656
    Erdinç KARADENİZ, Fatma Senem BEYAZ
  12. Bulanık Kümeleme Analizi ile Türkiye’deki İllerin Konaklama İstatistiklerine Göre Sınıflandırılması
    Pages 657 - 668
    AYSEN ŞİMŞEK KANDEMİR
  13. Sosyal Medyanın Turizm ve Turist Tercihlerine Etkisi: Kars-Doğu Ekspresi Örneği
    Pages 669 - 683
    Mustafa Doğan, Azize burcu Pekiner, Emre Karaca
  14. Seyahat Acentalarında Müşterilerin Üretime Katılım Davranışının Algılanan Hizmet Çıktılarına Etkisi
    Pages 684 - 702
    Reşat ARICA, Rıdvan Kozak
  15. ANTALYA BÖLGESİNDE OTEL ODA FİYATLARININ TAHMİNİ
    Pages 703 - 716
    Hatice Üstündağ, Sayım Işık
  16. Doğru Bilinen Yanlışlar Serisi (3): Ortalama ve Normal Dağılım Rehaveti
    Pages 717 - 722
    Atila Yüksel