Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
Kapak Resmi
ISSN 1304-7590 | e-ISSN 2548-0871 | Periyot Yılda 3 Sayı | Başlangıç: 2004 | Yayıncı Sidas Medya Ajans Tanıtım Danışmanlık Ltd. Şti. | http://www.soidergi.com.tr/

Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, turizm sektöründe çalışan yönetici, akademisyen ve araştırmacılar arasında iletişimi ve işbirliğini sağlamayı ve artırmayı, turizm ve turizm işletmeciliği ile ilgili yeni düşüncelerin sunulduğu, karşılaşılan sorunların ve çözüm önerilerinin tartışıldığı bir platform oluşturmayı ve turizm sektöründe çalışan üst ve orta kademe yöneticileri genel yönetim ve turizm işletmeleri yönetimi alanındaki gelişmelerle ilgili bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.

Belirtilen amaçlar doğrultusunda SOİD’in yayın ilkeleri aşağıda sıralanmıştır:

  • SOID dört ayda bir olmak üzere yılda üç kez yayımlanır,

  • Yayın dili Türkçe ve İngilizce’dir,

  • Dergide bilimsel nitelikli makaleler yayımlanır ve ampirik (uygulamalı/deneysel) araştırmalara öncelik verilir. Ayrıca turizm sektörü temsilcilerinin görüşleri ve turizm sektörü ile ilgili inceleme dosyaları da yayımlanır,

  • Makalelerde yer alan görüşlerin sorumluluğu tamamen yazar(lar)a aittir,

  • Yayımlanmak üzere SOID’e gönderilen çalışmalar daha önce hiçbir dergide yayınlanmamış olmalıdır,

  • SOİD’e gönderilen çalışmalar tamamen bilimsel etik kurallarına uyularak hazırlanmış olmalıdır,

    SOİD’e gönderilen çalışmalar iThenticate programı kullanılarak intihale karşı incelenmektedir.

  • Yayımlanan makalelere ilişkin tüm telif hakları dergiye aittir,

  • Yazarlara makaleleri için herhangi bir telif ücreti veya başka bir isim altında ödeme yapılmaz. Dergiye çalışma gönderen yazarlar bu tür taleplerde bulunmamayı kabul etmiş sayılırlar.



Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi

ISSN 1304-7590 | e-ISSN 2548-0871 | Periyot Yılda 3 Sayı | Başlangıç: 2004 | Yayıncı Sidas Medya Ajans Tanıtım Danışmanlık Ltd. Şti. | http://www.soidergi.com.tr/
Kapak Resmi

56.712

104.522

Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, turizm sektöründe çalışan yönetici, akademisyen ve araştırmacılar arasında iletişimi ve işbirliğini sağlamayı ve artırmayı, turizm ve turizm işletmeciliği ile ilgili yeni düşüncelerin sunulduğu, karşılaşılan sorunların ve çözüm önerilerinin tartışıldığı bir platform oluşturmayı ve turizm sektöründe çalışan üst ve orta kademe yöneticileri genel yönetim ve turizm işletmeleri yönetimi alanındaki gelişmelerle ilgili bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.

Belirtilen amaçlar doğrultusunda SOİD’in yayın ilkeleri aşağıda sıralanmıştır:

  • SOID dört ayda bir olmak üzere yılda üç kez yayımlanır,

  • Yayın dili Türkçe ve İngilizce’dir,

  • Dergide bilimsel nitelikli makaleler yayımlanır ve ampirik (uygulamalı/deneysel) araştırmalara öncelik verilir. Ayrıca turizm sektörü temsilcilerinin görüşleri ve turizm sektörü ile ilgili inceleme dosyaları da yayımlanır,

  • Makalelerde yer alan görüşlerin sorumluluğu tamamen yazar(lar)a aittir,

  • Yayımlanmak üzere SOID’e gönderilen çalışmalar daha önce hiçbir dergide yayınlanmamış olmalıdır,

  • SOİD’e gönderilen çalışmalar tamamen bilimsel etik kurallarına uyularak hazırlanmış olmalıdır,

    SOİD’e gönderilen çalışmalar iThenticate programı kullanılarak intihale karşı incelenmektedir.

  • Yayımlanan makalelere ilişkin tüm telif hakları dergiye aittir,

  • Yazarlara makaleleri için herhangi bir telif ücreti veya başka bir isim altında ödeme yapılmaz. Dergiye çalışma gönderen yazarlar bu tür taleplerde bulunmamayı kabul etmiş sayılırlar.



Cilt 15 - Sayı 1 - Nis 2018
  1. Editörden
    Sayfalar 1 - 1
    muammer Mesci
  2. Seyahat Acentelerinin Bakış Açısıyla Bir Niş Pazarın Profili: Somut Kültürel Miras Yaklaşımı ile Yedi Kiliseler
    Sayfalar 6 - 22
    Sinem KUNT
  3. Konaklama Sektöründe Hijyen Kaynaklı Müşteri Sağlık Riski Algısı: Bursa ve Diyarbakır’daki Tesislere Yönelik Kıyaslama
    Sayfalar 23 - 37
    Kudret GÜL, Melike GÜL, Gencay SAATCI
  4. Öğrencilerin Geleceğinde Kariyer Günleri Etkinliklerinin Rolü: Turizm İşletmeciliği ve Rehberlik Lisans Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
    Sayfalar 38 - 56
    Bekir Eşitti, Buket Buluk
  5. Sosyal Medyanın Turistik Deneyim Üzerindeki Etkisini Belirlemede Sosyal Medya Kullanma Yoğunluğunun Aracı Rolü
    Sayfalar 57 - 73
    Mehmet Oğuzhan İLBAN, Emin GÜLEÇ
  6. Holidaycheck Web Sitesindeki Turist Değerlendirmelerine Göre Antalya ve Barselona’daki 4 ve 5 Yıldızlı Oteller Üzerine Karşılaştırmalı Bir Araştırma
    Sayfalar 74 - 88
    Ozan GÜNGÖR, Mehtap YÜCEL GÜNGÖR, Seden DOĞAN
  7. Konaklama İşletmelerinde Talep Tahmin Yöntemleri: Yapay Sinir Ağları İle İlgili Bir Araştırma
    Sayfalar 89 - 101
    Ebru ULUCAN, İsmail KIZILIRMAK
  8. Konaklama İşletmelerinin Yeşil Yıldız Uygulamaları Kapsamında Çevreye Duyarlılığının Değerlendirilmesi
    Sayfalar 102 - 119
    Mehmet ERTAŞ, Burçin KIRLAR CAN, Hülya YEŞİLYURT, Nilüfer KOÇAK
  9. Kırsal Turizm Planlaması Kapsamında Gastronomi Turizminin Değerlendirilmesi
    Sayfalar 120 - 132
    aynur gülenç birsen, Abdurrahman Dinç
  10. E-ŞİKÂYETLER TURİST REHBERLERİ HAKKINDA NE SÖYLÜYOR?
    Sayfalar 133 - 148
    Eda AVCI, Seden DOĞAN
  11. Staj Yapan Öğrencilere Yönelik Cinsel Taciz: Otel İşletmeleri Örneği
    Sayfalar 149 - 161
    Kamil UNUR, S. Ceylin ŞANLI
  12. KOBİ Kapsamındaki Konaklama İşletmelerinde (Belediye Belgeli ve 1, 2, 3 Yıldızlı Konaklama İşletmeleri) Kuramsal Çevrimiçi Müşteri Memnuniyeti: Ortaca Hürpedal Festivali Örneği
    Sayfalar 162 - 182
    Onur AKBULUT, Yakın EKİN
  13. TURİZM SEKTÖRÜ YÖNETİCİLERİNİN ALDIKLARI LİSANSÜSTÜ EĞİTİME YÖNELİK ALGILARI
    Sayfalar 183 - 194
    Ebru İçigen, Osman Çalışkan, Faruk Seyitoğlu
  14. YERLEŞİK YABANCILARIN TURİZME ETKİLERİ: MARMARİS İLÇESİ ÖRNEĞİ
    Sayfalar 195 - 225
    gizem özgürel, Cevdet Avcıkurt
  15. Kapadokya’yı Ziyaret Eden Yabancı Turistlerin Yiyeceklere Karşı Çeşitlilik Arayışlarının İncelenmesi
    Sayfalar 226 - 239
    Seda DERİNALP ÇANAKÇI, Kemal BİRDİR
  16. Kimin için Yazmak?
    Sayfalar 240 - 245
    Atila Yüksel